Warsztaty gastronomiczne w Puchaczwce |
|
|
20 marca trzecia klasa hotelarzy uczestniczya w warsztatach gastronomicznych w Restauracji Puchaczówka pod samym wycigiem w Czarnej Górze. Przepikne miejsce, idealny orodek – pensjonat, karczma i restauracja, przesympatyczni pracownicy, wyjtkowa atmosfera. Uczniowie samodzielnie pod okiem szefa kuchni przygotowywali róne rodzaje niada hotelowych, przepiknie podali do stou niadanie francuskie, angielskie, z tostem i wegask tofucznic. Nastpnie przyszed czas na krem z biaych warzyw dekorowany oliw i marchewkowymi „skwarkami”, pizz w dowolnych smakach, a na deser tiramisu. Praca przebiegaa wyjtkowo sprawnie w przemiej atmosferze, po pracy degustacja przygotowanych potraw i rozmowa z pani dyrektor orodka.
Zadowoleni z penymi brzuchami, pod ogromnym wraeniem miejsca wrócilimy do szkoy. Z chci powtórzylibymy ten wypad jeszcze raz.
|