panorama szkoły
NST  Nowa Ruda - logo szkoły
Biuletyn Iformacji Publicznej Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Nowej Rudzie

Modernizacja ksztacenia zawodowego na Dolnym lsku II

PWSZ w Nysie

Advertisement

Noworudzianin

Advertisement

ZPAS Group

Advertisement

Zakoczenie roku za:

0 dni 0 godzin 0 minut

Google Ads

Zdrojowisko, poligraficzna, górnicza: Noworudzka Szkoła Techniczna
Strona gwna arrow Pozostae projekty arrow Smaki Europy w NST
Smaki Europy w NST Drukuj E-mail
       W ramach ErasmusDays 2025 uczniowie klas Technikum Hotelarskiego uczestniczyli w warsztatach przygotowanych przez p. Mateusza Wibickiego pt.: „Smaki Europy w Filiance„. Uczniowie mieli okazj zobaczy jak przygotowuje si typowe napoje w wybranych krajach europejskich. Na stoisku woskim degustowano espresso oraz cappuccino z idealn piank mleczn. Wosi pij edpresso stojc przy barze, który peni rol miejsca spotka towarzyskich. Na stoisku Wielkiej Brytanii dokonano degustacji czarnej herbaty z mlekiem. Brytyjczycy pij 100 milionów filianek herbaty dziennie. „Tea time” to nie tylko napój, ale chwila relaksu i rozmowy.  Stoisko greckie zaoferowao Frappe, narodowy napój Greków. Pije si go przez cay rok, szczególnie latem. Powsta przypadkiem na targach w Salonikach w 1957 roku.