Warsztaty gastronomiczne w Puchaczówce |
|
|
20 marca trzecia klasa hotelarzy w ramach projektu RAZEM DLA KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO W POWIECIE KŁODZKIM uczestniczyła w warsztatach gastronomicznych w Restauracji Puchaczówka pod samym wyciągiem w Czarnej Górze. Przepiękne miejsce, idealny ośrodek – pensjonat, karczma i restauracja, przesympatyczni pracownicy, wyjątkowa atmosfera. Uczniowie samodzielnie pod okiem szefa kuchni przygotowywali różne rodzaje śniadań hotelowych, przepięknie podali do stołu śniadanie francuskie, angielskie, z tostem i wegańską tofucznicę. Następnie przyszedł czas na krem z białych warzyw dekorowany oliwą i marchewkowymi „skwarkami”, pizzę w dowolnych smakach, a na deser tiramisu. Praca przebiegała wyjątkowo sprawnie w przemiłej atmosferze, po pracy degustacja przygotowanych potraw i rozmowa z panią dyrektor ośrodka.
Zadowoleni z pełnymi brzuchami, pod ogromnym wrażeniem miejsca wróciliśmy do szkoły. Z chęcią powtórzylibyśmy ten wypad jeszcze raz.
|