panorama szkoły
NST  Nowa Ruda - logo szkoły
Biuletyn Iformacji Publicznej Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Nowej Rudzie

Modernizacja ksztacenia zawodowego na Dolnym lsku II

PWSZ w Nysie

Advertisement

Noworudzianin

Advertisement

ZPAS Group

Advertisement

Zakoczenie roku za:

247 dni 16 godzin 1 minut

Google Ads

Zdrojowisko, poligraficzna, górnicza: Noworudzka Szkoła Techniczna
Strona gwna arrow Wydarzenia arrow REGIONALNY JARMARK NA KONIEC LATA
REGIONALNY JARMARK NA KONIEC LATA Drukuj E-mail
W sobot 22 wrzenia w parku zdrojowym w Polanicy uczniowie technikum hotelarskiego z naszej szkoy mieli okazj, wspólnie z przedstawicielami pozostaych szkó, które s partnerami projektu Equal „Sudety – szans dla modych”, uczestniczy w uroczystym „Poegnaniu lata”.

nasza reprezentacja w konkursie lepienia pierogw
nasza reprezentacja w konkursie lepienia pierogów

Bya to ju czwarta edycja jarmarku regionalnego, zorganizowanego przez Regionaln Szko Turystyczn z Polanicy pod patronatem Starosty Powiatu Kodzkiego, Stowarzyszenia „Wybrani w górach i Funduszu Lokalnego Masywu nienika dla mieszkaców regionu.

Pokazano gociom zdjcia uczniów ze staów w wielu krajach europejskich, m.in. we Woszech, Austrii, wyjazdów studyjnych uczniów i nauczycieli, w ramach programu Equal, zaprezentowano produkty regionalne, np. Doliny Aosty we Woszech – sery, grzyby marynowane, suszon szynk, czerwone wina, Waltrud Arzberger wykonaa na oczach widzów lokalny produkt ze Styrii w Austrii, typowy Apfelstrudel.

Cao uroczystoci uwietniy konkursy dla uczniów szkó gastronomicznych, hotelarskich i turystycznych naszego regionu – „Aranacja jesiennego stou” i „Lepienie ruskich pierogów”.

Mieszkacy i gocie byli zachwyceni piknie nakrytymi stoami, a jeszcze chtniej degustowali przepyszne ruskie pierogi.

Quo vadis w wykonaniu uczniw z RST
"Quo vadis" w wykonaniu uczniów z RST

prezentacja produktw regionalnych            prezentacja produktw regionalnych
prezentacja produktów regionalnych

wystawa fotografii z wyjazdw studyjnych
wystawa fotografii z wyjazdów studyjnych

nasi rywale w lepieniu pierogw
nasi rywale w lepieniu pierogów

a to ju tu przed gotowaniem
a to ju tu przed gotowaniem

degustacja przez jury
degustacja przez jury

rne aranacje nakrycia stow    rne aranacje nakrycia stow

rne aranacje nakrycia stow    rne aranacje nakrycia stow

rne aranacje nakrycia stow    rne aranacje nakrycia stow
róne aranacje nakrycia stoów

poczstunek dla goci
poczstunek dla goci

uczestnicy konkursw przed ogoszeniem werdyktu
uczestnicy konkursów przed ogoszeniem werdyktu